Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eerste contracten voor HFF na-Tourcriterium getekend

HFF

De organisatoren van het HFF na-Tourcriterium maakten een eerste reeks namen bekend van renners die op donderdag 25 juli aan de start zullen staan. “Voor de topnamen is het wel nog even afwachten”, meldt directeur Kristof Van Mensel.

Zoals elk jaar zijn Erwin Vervecken en Philippe Mariën weer druk in de weer om renners te strikken voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium in Herentals.  “Er liggen heel wat lijnen naar mogelijke grote namen”, meldt Philippe Mariën. “Maar op dit moment zijn er nog geen handtekeningen. We mikken op de rustdag van morgen om de eerste handtekeningen in de Tour te krijgen.”

Intussen kon Erwin Vervecken al wel een reeks lokale renners een contract aanbieden. “We kregen intussen een zevental toezeggingen”, vertelt Erwin. “Eerst en vooral is er 

Senne Leysen uit Lichtaart ( Alpecin - Deceuninck). Hij is de zoon van voormalig profrenner en huidig sportdirecteur bij “Tudor” Bart Leysen. Senne is nu nog in China waar hij de Tour of Qinghai Lake reed. Die wedstrijd bereikt tot 4000 meter hoogte! Zijn ploegmaat Plowright won daar twee ritten.”

Ook Corné Van Kessel (Team Deschacht - Groep Kippen - Containers Maes), de veldrijder die nu in Olen woont, zal er opnieuw bij zijn. Net als zijn collega en teamgenoot Daan Soete uit Grobbendonk.

 “We maken er ook elk jaar een belangrijk punt van om heel jong talent al eens te laten proeven van een peloton waar ook grote namen in meerijden”, laat Vervecken nog weten. “Binnen die visie verwelkomen we Gibbe Staes uit Dessel (U23 ploeg van UAE Emirates), Milan De Ceuster uit Putte (Lotto Dstny Development), Witse Omloop (Stageco Cycling Team) uit Vorselaar en Stef Scharre (Elite zonder contract) uit Noorderwijk. De laatste naam in het rijtje is Bram de Laat (Elite zonder contract) uit Arendonk. Bram is de vaste verzorger van Mathieu van der Poel in het veldritseizoen.”

Wout en Remco

Verschijnen dit jaar, zoals verwacht, zeker niet aan de start: Wout van Aert en Remco Evenepoel. “Jammer, maar perfect te verklaren”, weet Philippe Mariën. “Op donderdagavond in Herentals rijden en zaterdag in topconditie aan de start van de Olympische tijdrit in Parijs verschijnen, is gewoon niet mogelijk. Dus hebben we vrede met hun afwezigheid. Wie weet kunnen we dan in 2025 een Olympisch kampioen aan de start krijgen.”

Tijdrit op groot scherm

“Niet getreurd”, laat HFF-directeur Kristof Van Mensel weten. “Wij zijn blij dat we kunnen melden dat we de Olympische tijdrit zaterdag 27 juli live gaan uitzenden op groot scherm op de Grote Markt. We hopen dat we op die manier de afwezigheid van Wout op donderdag een beetje kunnen opvangen. Wat ons betreft is er die zaterdag al een groot volksfeest uitgebroken, nog voor U2be, Natalia en Level Six aan hun optreden beginnen. Wout voor goud, hopen wij.” Foto Johan Temmerman

HFF

Deel dit artikel